Kinderboerderij Mikerf

Op kinderboerderij Mikerf staan ontspanning en educatie centraal. Kom naar Mikerf en geniet want de boerderij, de dieren en de omgeving zijn de moeite waard!

Op bezoek met de klas, de jaarlijkse feesten, activiteiten voor kinderen en groepen, boerderijkampen, een wandeling en de cafetaria.

Kinderboerderij Mikerf biedt heel wat activiteiten aan. Maar gewoon op een zaterdag of een zondag komen genieten kan ook. En eigenlijk is de boerderij elke dag tijdens elk seizoen mooi. De cafetaria Mikerf is op maandag gesloten behalve wanneer dit op een feestdag valt. De boerderij zelf is alle dagen toegankelijk.

Op woensdagen en in de paasvakantie organiseren we tal van leuke activiteiten. Zo kan je appelflapjes maken in de herfst, speculaas bakken rond Sinterklaas, tijdens de paasvakantie komen werken op de boerderij of je kan een paasbroodje komen bakken! Bekijk de data. Inschrijven via doemee@mikerf.be.

Het project “Toerisme voor Autisme” ontwikkelde voor Kinderboerderij Mikerf een visueel stappenplannen op maat voor onze bezoekers met autisme. Dit stappenplan kan je gebruiken om een daguitstap voor te bereiden. Het stappenplan kan je hier bekijken en downloaden.

Toerisme Provincie Antwerpen ontwikkelde vier toegankelijke fietslussen onder de naam Iedereen Fietst. Elke lus vertrekt vanuit een toegankelijk logement en passeert langs toegankelijke bezienswaardigheden, zodat mensen met een beperking er meteen een weekendje uit van kunnen maken. Ook Brasschaat heeft zo een toegankelijke fietslus gekregen. Ben je benieuwd? Dan vind je hier de link naar de website.

Producten van de boerderij.

Zijn jullie ook zo gek op de lekkere groenten, zuivelproducten, ijs, confituur, gelei, … en wollen spulletjes van Mikerf? Ook de honing van IFANG en appelsap geperst van onze appels kan je bij ons kopen! Zet dan met stip in je agenda dat je op woensdag in onze winkel terecht kan tussen 13u00 en 15u20. Tijdens de zomer ook open op donderdag en vrijdag en in september op woensdag en vrijdag.

Bakkers in het bakhuis: 

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - ambachtelijk gebakken broodKom dat zien, kom dat zien! Op zondag 19 maart 2023 starten onze bakkers hun activiteit terug op. Tot in oktober toveren ze een keer per maand weer heerlijk brood uit hun houtoven.

Het brood wordt op traditionele wijze gebakken waarbij de geur zich langzaam over de hele boerderij verspreid. Volg je neus, krijg uitleg en antwoorden op al je vragen én vooral… PROEF want ambacht smaakt.

Bertje Bolderkar.

Met Bertje Big – een mooi vertelboekje van Peter Brouwers, uitgegeven door Clavis – ga je de boerderijdieren bezoeken.
Verhaal en spel zitten in elkaar verweven en alles kan makkelijk gedifferentieerd worden aangeboden afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de kleuters/eerste graad. Vaardigheden als evenwicht, inzicht, snelheid, motoriek, enz … je vindt het allemaal terug in 1 bolderkar. Je kan de spelletjes ook aanbieden zonder boekje. Zo kan, afhankelijk van het uur van aankomst en vertrek, elk spel los van het boekje gespeeld worden. Voor alle kleuterklasjes en het 1e/2e leerjaar.

Elke woensdagvoormiddag zijn er 2 karren ter beschikking. Je boekt op voorhand en betaalt €75 per kar. Trakteer je de kinderen graag op een ijsjes? Verwittig de cafetaria liefst een week op voorhand. Je vult het bestelformulier bij aankomst in en spreekt met hen een uur af. De ijsjes zullen klaar staan.

Voor reservatie: 036637716 of doemee@mikerf.be

Adres

Kinder-, jeugd- en gezinsboerderij Mikerf
Mikhof 25
2930 Brasschaat
T  03 663 77 16
E  kinderboerderij2@aralea.be

Open van dinsdag t.e.m. zondag van 09u30 tot 16u30.

openingstijden geldig vanaf de herfstvakantie tot einde maart

03/272 31 46

cafetaria@mikerf.be

Sluitingsdagen, feesten

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
27
28
29
30
01
02
03
04
Current Date
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Cafetaria Mikerf

Met je klas naar de kinderboerderij

Op boerderijkamp in de zomervakantie

Winkeltje van Mikerf: Verse boerderijproducten.

Jaarlijkse feesten op de Kinderboerderij

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - broodoven

De bakkers toveren één zondag per maand (maart-oktober) vers brood uit hun oven

Met de imker van IFANG
naar de bijenhal

Activiteiten voor kinderen en groepen op woensdag en in de paasvakantie

De sponsors en partners

Dankzij Cera kunnen onze medewerkers heel wat producten maken: zuivelproducten zoals boter en platte kaas, confituur en gedroogde kruiden. Met de wol van de schapen breien en haken we dekens, tapijtjes, …

Met Natuurpunt, VMPA, VOC Brasschaat en Toerisme Brasschaat werken we regelmatig samen.

IFANG, Imkerfederatie Antwerpse Noordelijke Gemeenten beheert de bijenhal. Tijdens de zomermaanden is een imker iedere zondag aanwezig voor een extra woordje uitleg over de bijen.

Adres

Kinder-, jeugd- en gezinsboerderij Mikerf
Mikhof 25
2930 Brasschaat
T  03 663 77 16
kinderboerderij2@aralea.be

Wil je graag meer informatie over Kinderboerderij Mikerf?

Bel ons op 03 663 77 16 of stuur een mail naar kinderboerderij2@aralea.be
MAIL ONS

Bezoek de Facebookpagina van Kinderboerderij Mikerf

FACEBOOK