Kinderboerderij Mikerf gaat verbouwen

Hier en op de sociale media vind je steeds info en updates. Bezoekers blijven welkom tijdens de verbouwingen.

Update juli:

Op woensdag 12 juni was er het officiële heropeningsmoment van Kinderboerderij Mikerf, het sociaal tewerkstellingsproject van Aralea vzw. Hoewel de kinderboerderij steeds open bleef, is er dit voorjaar flink verbouwd. Het was in aanwezigheid van Vlaams minister-president en titelvoerend burgemeester Jan Jambon, de waarnemend burgemeester met betrokken schepenen en gemeentelijke ambtenaren, architecten en aannemers, dat directie, bestuur en medewerkers van Aralea de oplevering van de werken officieel maakte. De eerste plannen zijn 2 jaar geleden gesmeed en bezoekers kunnen op vandaag genieten van een totaal nieuwe speeltuin, een nieuw interieur voor het Hoevekaffee, vernieuwd sanitair en een gevelbreed overdekt terras. De verbouwing is mogelijk gemaakt dankzij steun van de Vlaamse overheid en de gemeente Brasschaat. Kinderboerderij Mikerf bestaat sinds begin jaren ‘90 en ontvangt jaarlijks ruim 5.500 schoolkinderen die er komen proeven van de thema’s natuur en gezondheid. Het is een van Brasschaats toeristische trekpleisters en maakt deel uit van het sociaal tewerkstellingsproject van maatwerkbedrijf Aralea die in de boerderijwerking en horeca uitbating collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt, begeleidt en opleidt. Kinderboerderij Mikerf is alle dagen toegankelijk, het Hoevekaffee heeft op maandag haar wekelijkse sluitingsdag. (bron: lokale pers)

Update 31 mei:

De werken naderen hun voltooiing. Het weer speelde een grotere rol dan verhoopt en bracht behoorlijk wat extra uitdagingen met zich mee. Dikke pluim voor alle doorzetters, aanpakkers en vastbijters! We zijn met z’n allen klaar voor mooier weer en genieten van hoe onze nieuwe speeltuin zich vult met enthousiaste ontdekkingsreizigertjes, van een gezellig drukte op het uitgebreid terras onder onze nieuwe luifel en van de hartverwarmende reacties van onze bezoekers.

Kinderboerderij Mikerf is alle dagen vrij toegankelijk en in het Hoevekaffee kan je terecht van dinsdag tot zondag van 10u30 tot 17u30.

Update 26 april:

Het gras in de nieuwe speeltuin groeit flink en gestaag, dat ligt vast aan de vele zonnedansjes die we zagen gebeuren. Zodra we de speeltuin kunnen openen, melden we dat ook hier. Op de sociale media van het Mikerf kan je ook terecht voor de meest recente update. Aan het totaal vernieuwde sanitair en het terras met overkapping wordt nog hard gewerkt.

Update 28 maart:

Onze cafetaria is opnieuw geopend van dinsdag tot en met zondag van 9:30 tot 16:30. Er zijn al vele werken gebeurd, kom het met je eigen ogen bewonderen. De collega’s van de cafetaria ontvangen bezoekers opnieuw met open armen in het nieuwe interieur.

Onze speeltuin blijft nog gesloten tot het gras voldoende heeft kunnen groeien. Daarvoor hebben we een langere periode warmer weer nodig. Je kan het gras helpen door een zonnedansje te komen doen. De danspasjes hangen aan de hekken!

Er staan dit voorjaar enkele verbouwingswerken te gebeuren op kinderboerderij Mikerf. Zo staan onder meer een vernieuwd sanitair, een uitbreiding met een nieuwe luifel van het overdekt terras en een compleet nieuwe speeltuin op de planning. Ook het interieur van de cafetaria krijgt een flinke make-over. Tijdens de werken trachten we de hinder zo beperkt mogelijk te houden.

De kinderboerderij blijft toegankelijk en ook steeds veilig te bezoeken. Tijdelijk sanitair wordt voorzien en de nodige signalisatie wijst bezoekers telkens de weg in functie van de werken in uitvoering op dat moment. Op onze website en social media kan je de vorderingen volgen.

Dank alvast voor begrip en geduld. Benieuwd wat er gaat veranderen? Klik hier

Op kinderboerderij Mikerf staan ontspanning en educatie centraal. Kom naar Mikerf en geniet want de boerderij, de dieren en de omgeving zijn de moeite waard!

Op bezoek met de klas, de jaarlijkse feesten, activiteiten voor kinderen en groepen, boerderijkampen, een wandeling en de cafetaria.

Kinderboerderij Mikerf biedt heel wat activiteiten aan. Maar gewoon op een zaterdag of een zondag komen genieten kan ook. En eigenlijk is de boerderij elke dag tijdens elk seizoen mooi. De cafetaria Mikerf is op maandag gesloten behalve wanneer dit op een feestdag valt. De boerderij zelf is alle dagen toegankelijk.

Op woensdagen en in de paasvakantie organiseren we tal van leuke activiteiten. Zo kan je appelflapjes maken in de herfst, speculaas bakken rond Sinterklaas, tijdens de paasvakantie komen werken op de boerderij of je kan een paasbroodje komen bakken! Bekijk de data. Inschrijven via doemee@mikerf.be.

Het project “Toerisme voor Autisme” ontwikkelde voor Kinderboerderij Mikerf een visueel stappenplannen op maat voor onze bezoekers met autisme. Dit stappenplan kan je gebruiken om een daguitstap voor te bereiden. Het stappenplan kan je hier bekijken en downloaden.

Toerisme Provincie Antwerpen ontwikkelde vier toegankelijke fietslussen onder de naam Iedereen Fietst. Elke lus vertrekt vanuit een toegankelijk logement en passeert langs toegankelijke bezienswaardigheden, zodat mensen met een beperking er meteen een weekendje uit van kunnen maken. Ook Brasschaat heeft zo een toegankelijke fietslus gekregen. Ben je benieuwd? Dan vind je hier de link naar de website.

Producten van de boerderij.

Zijn jullie ook zo gek op de lekkere groenten, zuivelproducten, ijs, confituur, gelei, … en wollen spulletjes van Mikerf? Ook de honing van IFANG en appelsap geperst van onze appels kan je bij ons kopen! Zet dan met stip in je agenda dat je op woensdag in onze winkel terecht kan tussen 13u00 en 15u20. Tijdens de zomer ook open op donderdag en vrijdag en in september op woensdag en vrijdag.

Bakkers in het bakhuis: 

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - ambachtelijk gebakken broodKom dat zien, kom dat zien! Op zondag 24 maart 2024 starten onze bakkers hun activiteit terug op. Tot in oktober toveren ze een keer per maand weer heerlijk brood uit hun houtoven.

Het brood wordt op traditionele wijze gebakken waarbij de geur zich langzaam over de hele boerderij verspreid. Volg je neus, krijg uitleg en antwoorden op al je vragen én vooral… PROEF want ambacht smaakt.

Bertje Bolderkar.

Met Bertje Big – een mooi vertelboekje van Peter Brouwers, uitgegeven door Clavis – ga je de boerderijdieren bezoeken.
Verhaal en spel zitten in elkaar verweven en alles kan makkelijk gedifferentieerd worden aangeboden afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de kleuters/eerste graad. Vaardigheden als evenwicht, inzicht, snelheid, motoriek, enz … je vindt het allemaal terug in 1 bolderkar. Je kan de spelletjes ook aanbieden zonder boekje. Zo kan, afhankelijk van het uur van aankomst en vertrek, elk spel los van het boekje gespeeld worden. Voor alle kleuterklasjes en het 1e/2e leerjaar.

Elke woensdagvoormiddag zijn er 2 karren ter beschikking. Je boekt op voorhand en betaalt €75 per kar. Trakteer je de kinderen graag op een ijsjes? Verwittig de cafetaria liefst een week op voorhand. Je vult het bestelformulier bij aankomst in en spreekt met hen een uur af. De ijsjes zullen klaar staan.

Voor reservatie: 036637716 of doemee@mikerf.be

Adres

Kinder-, jeugd- en gezinsboerderij Mikerf
Mikhof 25
2930 Brasschaat
T  03 663 77 16
E  rondleiding@mikerf.be

Open van dinsdag t.e.m. zondag van 10u30 tot 17u30.

openingstijden geldig van april tot einde oktober

van november tot eind maart zijn de openingsuren van 9u30 tot 16u30

03/272 31 46

cafetaria@mikerf.be

Sluitingsdagen, feesten

De kinderboerderij blijft alle dagen vrij te bezoeken.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Current Date
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04

Cafetaria Mikerf

Met je klas naar de kinderboerderij

Op boerderijkamp in de zomervakantie

Winkeltje van Mikerf: Verse boerderijproducten.

Jaarlijkse feesten op de Kinderboerderij

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - broodoven

De bakkers toveren één zondag per maand (maart-oktober) vers brood uit hun oven

Met de imker van IFANG
naar de bijenhal

Activiteiten voor kinderen en groepen op woensdag en in de paasvakantie

De sponsors en partners

Dankzij Cera kunnen onze medewerkers heel wat producten maken: zuivelproducten zoals boter en platte kaas, confituur en gedroogde kruiden. Met de wol van de schapen breien en haken we dekens, tapijtjes, …

Met Natuurpunt, VMPA, VOC Brasschaat en Toerisme Brasschaat werken we regelmatig samen.

IFANG, Imkerfederatie Antwerpse Noordelijke Gemeenten beheert de bijenhal. Tijdens de zomermaanden is een imker iedere zondag aanwezig voor een extra woordje uitleg over de bijen.

Adres

Kinder-, jeugd- en gezinsboerderij Mikerf
Mikhof 25
2930 Brasschaat
T  03 663 77 16
E  rondleiding@mikerf.be

Wil je graag meer informatie over Kinderboerderij Mikerf?

Bel ons op 03 663 77 16 of stuur een mail naar rondleiding@mikerf.be
MAIL ONS

Bezoek de Facebookpagina van Kinderboerderij Mikerf

FACEBOOK