Kinderboerderij Mikerf

Op kinderboerderij Mikerf staan ontspanning en educatie centraal. Kom naar Mikerf en geniet want de boerderij, de dieren en de omgeving zijn de moeite waard!

Op bezoek met de klas, de jaarlijkse feesten, activiteiten voor kinderen en groepen, boerderijkampen, een wandeling en de cafetaria.

Kinderboerderij Mikerf biedt heel wat activiteiten aan. Maar gewoon op een zaterdag of een zondag komen genieten kan ook. En eigenlijk is de boerderij elke dag tijdens elk seizoen mooi. De cafetaria Mikerf is op maandag gesloten behalve wanneer dit op een feestdag valt. De boerderij zelf is alle dagen toegankelijk.

Op woensdagen en in de paasvakantie organiseren we  een aantal leuke activiteiten. Zo kan je appelflapjes maken in de herfst, speculaas bakken rond Sinterklaas, tijdens de paasvakantie komen werken op de boerderij of je kan een paasbroodje komen bakken! Bekijk de data. Inschrijven via evelien_mikerf@outlook.com

Het project “Toerisme voor Autisme” ontwikkelde voor Kinderboerderij Mikerf een visueel stappenplannen op maat voor onze bezoekers met autisme. Dit stappenplan kan je gebruiken om een daguitstap voor te bereiden. Het stappenplan kan je hier bekijken en downloaden.

Toerisme Provincie Antwerpen ontwikkelde vier toegankelijke fietslussen onder de naam Iedereen Fietst. Elke lus vertrekt vanuit een toegankelijk logement en passeert langs toegankelijke bezienswaardigheden, zodat mensen met een beperking er meteen een weekendje uit van kunnen maken. Ook Brasschaat heeft zo een toegankelijke fietslus gekregen. Ben je benieuwd? Dan vind je hier de link naar de website.

Producten van de boerderij.

Zijn jullie ook zo gek op de lekkere groenten, zuivelproducten, ijs, confituur, gelei, … en wollen spulletjes van Mikerf? Ook de honing van IFANG en appelsap geperst van onze appels kan je bij ons kopen! Zet dan met stip in je agenda dat je op woensdag in onze winkel terecht kan tussen 13u00 en 15u20. Tijdens de zomer ook open op donderdag en vrijdag en in september op woensdag en vrijdag.

Ben je op zoek naar een origineel geschenk? Dan hebben wij een super idee: geef je familie en vrienden een geschenkpakket van de Mikerf Gin met aangepaste tonics en kruiden. Of beter nog: verras hen met een luxe geschenkpakket met een uniek assortiment aan hoeveproducten van Kinderboerderij Mikerf! Bestel jouw pakketten via info@aralea.be

Bakkers in het bakhuis: zondag 20 oktober 2019

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - ambachtelijk gebakken broodOp zondag 22 oktober 2019, zijn de bakkers terug op post. Het brood wordt op traditionele wijze gebakken. Je krijgt uitleg en antwoorden op je vragen.

Bertje Bolderkar.

Met Bertje Big – een mooi vertelboekje van Peter Brouwers, uitgegeven door Clavis – ga je de boerderijdieren bezoeken.
Verhaal en spel zitten in elkaar verweven en alles kan makkelijk gedifferentieerd worden aangeboden afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de kleuters/eerste graad. Vaardigheden als evenwicht, inzicht, snelheid, motoriek, enz … je vindt het allemaal terug in 1 bolderkar. Je kan de spelletjes ook aanbieden zonder boekje. Zo kan, afhankelijk van het uur van aankomst en vertrek, elk spel los van het boekje gespeeld worden. Voor alle kleuterklasjes en het 1e/2e leerjaar.

Elke woensdagvoormiddag en op elke eerste donderdag van de maand zijn er 2 karren ter beschikking. Je boekt op voorhand en betaalt €50. Trakteer je de kinderen graag op een ijsjes? Verwittig de cafetaria liefst een week op voorhand. Je vult het bestelformulier bij aankomst in en spreekt met hen een uur af. De ijsjes zullen klaar staan.  €1.75/ijsje op.

Voor reservatie: 036637716 of evelien_mikerf@outlook.com

Adres

Kinder-, jeugd- en gezinsboerderij Mikerf
Mikhof 25
2930 Brasschaat

03 663 77 16

kinderboerderij@aralea.be

Wij zijn open op zon- en feestdagen, ook wanneer deze op een maandag (onze wekelijkse sluitingsdag) vallen.  03/272 31 46 cafetaria@mikerf.be

Sluitingsdagen, feesten, luxe-ontbijten.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
30
1
2
3
4
5
6
Sluitingsdagen
7
8
9
10
11
12
13
Sluitingsdagen
14
15
Current Date
16
17
18
19
Brunchen
20
Sluitingsdagen
21
22
23
24
25
26
27
Sluitingsdagen
28
29
30
31
1
2
3

Cafetaria Mikerf

MEER INFO

Met je klas naar de kinderboerderij

MEER INFO

Op boerderijkamp in de zomervakantie

MEER INFO

Winkeltje van Mikerf: Verse boerderijproducten.

MEER INFO

Arbeidszorg Mikerf: Werkbaar werk en opleiding

MEER INFO

Jaarlijkse feesten op de Kinderboerderij

MEER INFO

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - broodoven

De bakkers: elke 3e zondag van de maand (maart-oktober)

MEER INFO

Met de imker van IFANG
naar de bijenhal

MEER INFO

Activiteiten voor kinderen en groepen op woensdag en in de paasvakantie

MEER INFO

Arbeidszorg op Kinderboerderij Mikerf

Kinderboerderij Mikerf is sinds 1996 een Arbeidszorgcentrum. Dat betekent dat wij mensen die niet, nog niet of niet meer terecht in het reguliere of beschermde arbeidscircuit een traject op maat aanbieden. Om aan de slag te gaan in ons arbeidszorgcentrum, dien je doorverwezen te worden door de gespecialiseerde trajectbegeleiding (GTB). Meer info over arbeidszorg kan je teruvinden op deze website.

De sponsors en partners

Dankzij Cera kunnen onze arbeidsmedewerkers heel wat producten maken: zuivelproducten zoals boter en platte kaas, confituur en gedroogde kruiden. Met de wol van de schapen breien en haken we dekens, tapijtjes, …

Met Natuurpunt, VMPA en VOC Brasschaat werken we regelmatig samen.

IFANG, Imkerfederatie Antwerpse Noordelijke Gemeenten beheert de bijenhal. Tijdens de zomermaanden is een imker iedere zondag aanwezig voor een extra woordje uitleg over de bijen.

Adres

Kinder-, jeugd- en gezinsboerderij Mikerf
Mikhof 25
2930 Brasschaat

03 663 77 16

kinderboerderij@aralea.be

Wil je graag meer informatie over Kinderboerderij Mikerf?

Bel ons op 03 663 77 16 of stuur een mail naar kinderboerderij@aralea.be
MAIL ONS

Bezoek de Facebookpagina van Kinderboerderij Mikerf

FACEBOOK