/Kinderboerderij Mikerf
Kinderboerderij Mikerf2019-01-13T11:58:48+00:00

Aan al onze bezoekers wensen wij een beestig gezond 2019! En dat jullie veel boerderij ijsjes mogen lusten dit jaar!

Kinderboerderij Mikerf .

Op kinderboerderij Mikerf staan ontspanning en educatie centraal. Kom naar Mikerf en geniet want de boerderij, de dieren en de omgeving zijn de moeite waard!

DE SPEELTUIN IS KEI TOF! KOM JIJ OOK SPELEN?

Op bezoek met de klas, de jaarlijkse feesten, activiteiten voor kinderen en groepen, boerderijkampen, een wandeling en de cafetaria

Kinderboerderij Mikerf biedt heel wat activiteiten aan. Maar gewoon op een zaterdag of een zondag komen genieten kan ook. En eigenlijk is de boerderij elke dag tijdens elk seizoen mooi. De cafetaria Mikerf is op maandag gesloten behalve wanneer dit op een feestdag valt. De boerderij is alle dagen toegankelijk.

Het project “Toerisme voor Autisme” ontwikkelde voor Kinderboerderij Mikerf een visueel stappenplannen op maat voor onze bezoekers met autisme. Dit stappenplan kan je gebruiken om een daguitstap voor te bereiden. Het stappenplan kan je hier bekijken en downloaden.

Toerisme Provincie Antwerpen ontwikkelde vier toegankelijke fietslussen onder de naam Iedereen Fietst. Elke lus vertrekt vanuit een toegankelijk logies en passeert langs toegankelijke bezienswaardigheden en reca, zodat mensen met een beperking er meteen een weekendje uit van kunnen maken. Ook Brasschaat heeft zo een toegankelijke fietslus gekregen. Ben je benieuwd? Dan vind je hier de link naar de website.

Producten van de boerderij.

Zijn jullie ook zo gek op de lekkere groenten, zuivelproducten, ijs, confituur, gelei, … en wollen spulletjes van Mikerf? Ook de honing van IFANG en appelsap geperst van onze appels kan je bij ons kopen! Zet dan met stip in je agenda dat je op woensdag in onze winkel terecht kan tussen 13u00 en 15u20. Tijdens de zomer ook open op donderdag en vrijdag.

Ben je op zoek naar een origineel geschenk?

Dan hebben wij een super idee: schenk je familie en vrienden een geschenkpakket van de Mikerf Gin met aangepaste tonics en kruiden. Of beter nog: schenk hen een luxe geschenkpakket met een uniek assortiment aan hoeveproducten van Kinderboerderij Mikerf! Bestel snel jouw pakketten via tom.vandeuren@aralea.be

Bakkers in het bakhuis: ZONDAG 17 maart 2019

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - ambachtelijk gebakken broodOp zondag 17 maart 2019, zijn de bakkers na de winterslaap terug op post. Het brood wordt op traditionele wijze gebakken. Je krijgt uitleg en antwoorden op je vragen. De oven krijgt tijdens de winter een beetje rust. Er wordt terug gestookt en gebakken op 17 maart 2019.

 

Nieuw project Bertje Bolderkar.

Met Bertje Big, een mooi vertelboekje van Peter Brouwers en uitgegeven door Clavis ga je de boerderijdieren bezoeken.
Verhaal en spel zitten in elkaar verweven en alles kan makkelijk gedifferentieerd worden aangeboden afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de kleuters. Vaardigheden als evenwicht, inzicht, snelheid, motoriek, enz … je vindt het allemaal terug in 1 bolderkar. Je kan de spelletjes ook aanbieden zonder boekje. Zo kan, afhankelijk van het uur van aankomst en vertrek, elk spel los van het boekje gespeeld worden. Voor alle kleuterklasjes en het 1e leerjaar.

Elke woensdagvoormiddag zijn er 2 karren ter beschikking. Je boekt op voorhand en betaalt €50 met een ijsje voor 20 kinderen inbegrepen. Meer ijsjes? Dan leg je €1.75/ijsje op.

Voor reservatie: 036637716 of kinderboerderij@aralea.be

De kar kan ook zonder ijs geboekt worden voor €25.

Adres

Kinder-, jeugd- en gezinsboerderij Mikerf
Mikhof 25
2930 Brasschaat

03 663 77 16

kinderboerderij@aralea.be

Wij zijn open op zon- en feestdagen, ook wanneer deze op een maandag (onze wekelijkse sluitingsdag) vallen.  03/272 31 46 cafetaria@mikerf.be

Sluitingsdagen, feesten, luxe-ontbijten.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
31
Sluitingsdagen
1
Sluitingsdagen
2
3
4
5
6
Sluitingsdagen
7
Sluitingsdagen
8
Sluitingsdagen
9
Sluitingsdagen
10
Sluitingsdagen
11
Sluitingsdagen
12
Sluitingsdagen
13
Sluitingsdagen
14
15
16
17
18
19
20
Sluitingsdagen
21
22
23
Current Date
24
25
26
27
Sluitingsdagen
28
29
30
31
1
2
3

Cafetaria Mikerf:  lekkers van de boerderij en altijd vriendelijke bediening.

MEER INFO


Met je klas naar de kinderboerderij

MEER INFO

Op boerderijkamp in de zomervakantie

MEER INFO

Winkeltje van Mikerf: Verse boerderijproducten.

MEER INFO

Arbeidszorg Mikerf: Werkbaar werk en opleiding

MEER INFO

Feest op de Kinderboerderij: Schaapscheerfeest, Oogstfeest en Sint-Maarten

MEER INFO

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - broodoven
De bakkers van Mikerf: Elke derde zondag van de maand van maart tot en met oktober.

MEER INFO


Met de imker van IFANG naar de bijenhal.

MEER INFO


Activiteiten voor kinderen en groepen op woensdag en in de paasvakantie

MEER INFO

Arbeidszorg op Kinderboerderij Mikerf

Kinderboerderij Mikerf is sinds 1996 een Arbeidszorgcentrum. Dat betekent dat wij mensen die niet, nog niet of niet meer terecht kunnen in het reguliere of beschermde arbeidscircuit arbeid aanbieden. Het gaat om vrijwillig onbetaald werk onder begeleiding. Arbeidszorg brengt de latente functies van arbeid in hun bereik en draagt bij tot het algemeen welzijn van deze arbeidsmedewerkers.

De sponsors en partners

Dankzij Cera kunnen onze arbeidsmedewerkers heel wat producten maken: zuivelproducten zoals boter en platte kaas, confituur en gedroogde kruiden. Met de wol van de schapen breien en haken we dekens, tapijtjes, …

Met Natuurpunt, VMPA en VOC Brasschaat werken we regelmatig samen.

IFANG, Imkerfederatie Antwerpse Noordelijke Gemeenten beheert de bijenhal. Tijdens de zomermaanden is een imker iedere zondag aanwezig voor een extra woordje uitleg over de bijen.

Adres

Kinder-, jeugd- en gezinsboerderij Mikerf
Mikhof 25
2930 Brasschaat

03 663 77 16

kinderboerderij@aralea.be

Wil je graag meer informatie over Kinderboerderij Mikerf?

Bel ons op 03 663 77 16 of stuur een mail naar kinderboerderij@aralea.be
MAIL ONS

Bezoek de Facebookpagina van Kinderboerderij Mikerf

FACEBOOK