Met de klas naar de boerderij

Welke leuke boerderij-activiteiten bieden we aan en hoe inschrijven?

Download hier het volledige overzicht voor schooljaar 2023-2024.
Inschrijven kan telefonisch op 03 663 77 16.

Scholen van het grondgebied Brasschaat: vanaf maandag 17 april 2023 vanaf 9u00.
Scholen buiten de gemeente Brasschaat: vanaf donderdag 1 juni 2023 vanaf 9u00.

Opgelet:
Indien u volgend schooljaar niet op één of meerdere afspraken aanwezig kan zijn, dient u ons voor 30 september 2023 te verwittigen.
Voor alle annuleringen die daarna gebeuren zijn wij genoodzaakt om € 50,00/klas aan te rekenen.

Schoolbezoek:

Per kind betaal je 1 vaste prijs, ongeacht de activiteit die wordt gekozen. Jij kiest wat je graag wilt doen met je klas. Wij zorgen voor een leuke en leerrijke halve of hele dag. Je reserveert op voorhand.

Kies voor een voormiddag van 9.30u – 12.30u of een hele dag van 9.30 – 15u.

Scholen Brasschaat:

Kleuters:

 • Halve dag: € 4,50 / kind (voormiddag)
 • Hele dag: € 7,00 / kind

Lagere school:

 • Halve dag: € 5,00 / kind (voormiddag)
 • Hele dag: € 8,00 / kind
 • Nestkasten: € 10,00 / kind

Scholen buiten Brasschaat:

Kleuters:

 • Halve dag: € 5,50 / kind (voormiddag)
 • Hele dag: € 8,50 / kind

Lagere school:

 • Halve dag: € 6,50 / kind (voormiddag)
 • Hele dag: € 9,50 / kind
 • Nestkasten: € 11,00 / kind

Ga zelf op verkenning met “Bertje bolderkar”

 • Je kan de bolderkar enkel op woensdagvoormiddag en op de eerste donderdag van elke maand ontlenen. We hebben 2 karren ter beschikking.
 • Aan de hand van het schitterende boekje Bertje Big van Peter Brouwers (uitg. Clavis) ga je met de kinderen op verkenning.
 • Bij elke stal doe je een leuke activiteit. Het spelmateriaal is voorzien op 25 kinderen en voor alle leeftijden tot en met het 2e leerjaar.
 • Je gaat zelf aan de slag. Er is geen begeleiding voorzien.
 • Je betaalt per kar €75 .
 • Tijdig reserveren is noodzakelijk.

Dit is vrijblijvend maar gelieve 2 weken op voorhand te bestellen aub.

  

Wij bieden een super toffe begeleiding bij alle activiteiten en dit aan alle leeftijden. 🙂

Je maakt kennis met het boerderijleven. Samen gaan we naar alle boerderijdieren zien. We maken er een zintuiglijke belevenis van, aangepast aan het niveau van de klas.”

We maken een zoet dessertbroodje en gaan naar de dieren. Ieder kind neemt een broodje mee naar huis.

 • 3de kleuterklas

De kinderen bakken een broodje en gaan op bezoek bij de dieren. Ieder kind neemt een broodje mee naar huis.

 • Lagere school en ouder

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - zelf choco boter maken

De kinderen maken zelf  choco. Ieder kind neemt zijn eigen product mee naar huis. De activiteit choco maken is gekoppeld aan een bezoek bij de dieren.

 • Lagere school en ouder

De kinderen krijgen info over de vogels en timmeren hun eigen nestkasje in elkaar. Ze werken per twee. Ze brengen best hun eigen hamer mee. De activiteit is dagvullend en wordt enkel in oktober en november georganiseerd. Het bezoek wordt enkel voor een hele dag gereserveerd. Indien de school wegens omstandigheden een halve dag blijft, wordt er toch een hele dag aangerekend. Dit omwille van de grondstofprijzen.

 • Vanaf het 3de leerjaar

De stallen uitmesten en algemeen boerderijwerk. Draag werkkledij en stevig schoeisel of laarzen. Slechts één klas per dag, enkel op woensdag.

 • Vanaf het 4de leerjaar

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - vrij bezoek

Dit kan alle dagen en is volledig gratis. Vergeet niet om een kijkje te gaan nemen in de moestuin. Gelieve ons ruim een week op voorhand te verwittigen van je komst. Dit is belangrijk i.v.m. refter, drank, ijsjes. Bij mooi weer kan je met de kinderen picknicken aan de tafels naast de speeltuin. Gelieve de tafels na gebruik volledig vrij te maken. Misschien komt er na jullie nog een groep.

Op woensdagvoormiddag is er de mogelijkheid om de “Bertje Bolderkar” te huren met allerlei leuke doe-dingen. Dit is ontwikkeld voor de kleuterklasje. Je betaalt €75 per bolderkar.

Scholen kunnen een imkergids van IFANG, de bijenvereniging, reserveren voor een bezoek aan de bijenhal. Dit kan enkel in de maanden mei, juni en september. Reserveren kan tot 3 weken op voorhand op het nummer 03 663 77 16  of mail naar de kinderboerderij.

 • 1,00 / kind met een minimum van € 15/school (per dag). Dit geldt ook voor Brasschaatse scholen.

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - ontdek het sprookjespad

Vertellingen rond de avonturen van Domien Kapittel, een typisch Brasschaatse volksfiguur uit de 19de eeuw. Het is een leuke belevenis! Jullie wandeling vertrekt op de boerderij, gaat door het park de Mik met een bezoek aan de wenstoren en eindigt op de boerderij.

Reserveren voor deze sprookjeswandeling kan bij VZW Toerisme Brasschaat, op het nummer 03 650 03 01 of via mail naar toerisme.marita@gmail.com. Deze sprookjeswandeling kunnen jullie makkelijk combineren met een vrij bezoek aan de boerderij. Reserveer 3 weken op voorhand. Je kan een vertelster alle dagen boeken van 1 maart tot 31 oktober, ook op woensdag.

 • Kinderen van 4 tot 7 jaar

Eten en drinken op de kinderboerderij

Je boterhammen opeten kan in onze refter of bij mooi weer buiten aan de picknicktafels. Je kan drank bestellen. Dit is geheel vrijblijvend. Bestel ruim een week op voorhand zodat we tijdig voldoende drank voor iedereen kunnen voorzien. IJsjes bestellen kan ook onder dezelfde formule. Dit wordt dan doorgegeven aan de cafetaria. Bij aankomst na 10:30 (cafetaria is dan  open) spreek je een moment met hen af. De ijsjes staan dan voor u klaar.

BELANGRIJK: de picknicktafels moeten vrij blijven voor alle bezoekende scholen. Gelieve dus geen schooltassen te verzamelen op banken en tafels. Er is plaats in de hal of aan de afsluiting naast de picknickplaats of in de refter op de eerste verdieping. Zorg er voor dat de rugzakjes zo weinig mogelijk ruimte innemen. Waarvoor dank.

Oud brood is welkom!

Oud brood is altijd welkom. Maar beschimmelde boterhammen moeten in de vuilbak. Dat is giftig.

LET OP! Enkel de klassen die een activiteit met onze gidsen hebben geboekt kunnen onder begeleiding bepaalde dieren voederen.

Voor andere bezoekers is het verboden om te voederen. Zij kunnen de zakken met brood in de “oud-broodbak” bij de paardenstal deponeren. Onze boer zal de dieren ervan laten smullen.

Nog een vraag over onze activiteiten voor scholen?

Bel ons op 03 663 77 16 of stuur een mail:
MAIL ONS