Aandacht! Hou enkel rekening met de informatie in deze kader.
Wegens de huidige coronamaatregelen is alle andere informatie op deze pagina ondergeschikt.

Hoe houden we onze boerderij virusvrij?

  • Consumeren binnen in de cafetaria kan op vertoon van het Covid Safe Ticket
  • Je kan ook gebruik maken van de picknicktafels verdeeld over het erf
  • Vanaf september zijn er terug begeleide schoolactiviteiten.
  • Scholen kunnen in alle veiligheid terug rondwandelen op de boerderij.

In deze vreemde tijden waar er al zo weinig kan, maken diertjes ons extra blij en zijn ze bovendien volledig coronavrij. Wandel vrij door de boerderij, breng een bezoekje aan de ezels in de kippenweide, geniet van een zalige knuffel met één van onze geitjes in hun weide of laat je kids ravotten in de speeltuin. Vuile handen nadien? Geen stress, onze toiletten blijven open.

Onze cafetaria is dinsdag t.e.m. zondag geopend van 9u30 tot 16u30. Naast heerlijke soep, ijsjes en dranken, kan je er ook onze boerderijproducten kopen. De boerderijwinkel is woensdagnamiddag van 13u tot 15u20 geopend.

Geniet van de fijne buitenmomenten, hou het veilig iedereen en volg zeker onze facebookpagina “Kinderboerderij Mikerf” voor de laatste updates.

Onze activiteiten

De boerenfeesten en boerderijkampen gaan tot nader order gewoon door.

Op onze kinderboerderij Mikerf kan je van alles doen! Je kan er met je gezin gezellig een dagje uit van maken of met je klas op daguitstap komen. Ook voor groepen biedt Kinderboerderij Mikerf allerlei leuke activiteiten aan.

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - ambachtelijke bakkers

Ambachtelijke bakkers aan het werk

Van maart tot en met oktober kan je elke derde zondag van de maand komen kijken. Je kan de bakkersploeg vinden in het bakhuis, volg gewoon je neus. De ambachtelijk gebakken broden zijn ter plaatse te koop.

AMBACHTELIJKE BAKKERS

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - sprookjesvertelling

Het sprookjespad voor superleuke verjaardagsfeestjes

Kinderboerderij Mikerf organiseert zelf geen verjaardagsfeestjes, maar je kan wel een sprookjesvertelling reserveren bij de Dienst Toerisme van de gemeente Brasschaat. Deze sprookjesvertelling begint en eindigt aan de kinderboerderij. Erna kan je nog een kijkje nemen bij de dieren in de stallen of iets lekker eten in onze cafetaria.

DE SPROOKJESVERTELLING

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - klasbezoek

Met de klas naar de boerderij

Voor klassen bieden we allerlei leuke en leerrijke activiteiten aan zoals brood bakken, boter of choco maken, helpen met de boer, nestkastjes timmeren, …

MET DE KLAS NAAR DE BOERDERIJ

Feesten op Mikerf

Driemaal per jaar organiseren wij onze feesten. In mei gaan de schapen naar de kapper en ben je van harte welkom op ons Schaapscheerfeest. In september met het Oogstfeest verkopen we onze oogst en kan je oude ambachten bewonderen. Op 11 november komt Sint-Maarten met zijn paard naar Mikerf. Wij maken lantarens en hij steekt het einde-zomer-vuur aan. Meer weten over de feesten op Mikerf.

FEESTEN OP MIKERF

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - oude ambachten

Activiteiten voor kinderen en groepen

Op woensdagnamiddagen organiseren wij doorheen het jaar activiteiten voor kinderen en groepen. In de herfst maken we appelflappen met appels uit onze boomgaard en rond Sinterklaas bakken we speculaas. In de paasvakantie kan je paasbrood komen bakken of stallen onderhouden. Op zondagnamiddag kunnen kinderen deelnemen aan kleine activiteiten.

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN EN GROEPEN

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - paasbrood bakken

Boerderijkampen

Wil jij heel graag onze dieren verzorgen en helpen op de boerderij? Dan kun je je helemaal uitleven op boerderijkamp tijdens de zomervakantie.

ONZE BOERDERIJKAMPEN

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - boerderijkamp

De bijenhal van IFANG

Bijen zijn fascinerend. Weet jij dat ze belangrijk zijn voor het milieu! Wil je graag meer weten over het leven van een bijenvolk dan willen de imker daar graag over vertellen. In de zomermaanden is er elke zondag een imker aanwezig bij de bijenhal.

BEZOEK DE BIJENHAL

Vragen over de activiteiten op Kinderboerderij Mikerf?

Bel ons op 03 663 77 16 of stuur een mail:
MAIL ONS