Onze activiteiten

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - ambachtelijke bakkers

Ambachtelijke bakkers aan het werk

Van maart tot en met oktober kan je 1 zondag per maand komen kijken. Je kan de bakkersploeg vinden in het bakhuis, volg gewoon je neus. De ambachtelijk gebakken broden zijn ter plaatse te koop.

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - sprookjesvertelling

Het sprookjespad voor superleuke verjaardagsfeestjes

Kinderboerderij Mikerf organiseert zelf geen verjaardagsfeestjes, maar je kan wel een sprookjesvertelling reserveren bij de Dienst Toerisme van de gemeente Brasschaat. Deze sprookjesvertelling begint en eindigt aan de kinderboerderij. Erna kan je nog een kijkje nemen bij de dieren in de stallen of iets lekker eten in onze cafetaria.

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - klasbezoek

Met de klas naar de boerderij

Voor klassen bieden we allerlei leuke en leerrijke activiteiten aan zoals brood bakken, boter of choco maken, helpen met de boer, nestkastjes timmeren, …

Feesten op Mikerf

Driemaal per jaar organiseren wij onze feesten. In mei gaan de schapen naar de kapper en ben je van harte welkom op ons Schaapscheerfeest. In september met het Oogstfeest verkopen we onze oogst en kan je oude ambachten bewonderen. Op 11 november komt Sint-Maarten met zijn paard naar Mikerf. Wij maken lantarens en hij steekt het einde-zomer-vuur aan. Meer weten over de feesten op Mikerf.

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - oude ambachten

Activiteiten voor kinderen en groepen

Op woensdagnamiddagen organiseren wij doorheen het jaar activiteiten voor kinderen en groepen. In de herfst maken we appelflappen met appels uit onze boomgaard en rond Sinterklaas bakken we speculaas. In de paasvakantie kan je paasbrood komen bakken of stallen onderhouden. Op zondagnamiddag kunnen kinderen deelnemen aan kleine activiteiten.

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - paasbrood bakken

Boerderijkampen

Wil jij heel graag onze dieren verzorgen en helpen op de boerderij? Dan kun je je helemaal uitleven op boerderijkamp tijdens de zomervakantie.

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - boerderijkamp

De bijenhal van IFANG

Bijen zijn fascinerend. Weet jij dat ze belangrijk zijn voor het milieu! Wil je graag meer weten over het leven van een bijenvolk dan willen de imker daar graag over vertellen. In de zomermaanden is er elke zondag een imker aanwezig bij de bijenhal.

Vragen over de activiteiten op Kinderboerderij Mikerf?

Bel ons op 03 663 77 16 of stuur een mail:
MAIL ONS