Op daguitstap naar de kinderboerderij

Op de kinderboerderij kan je makkelijk een hele dag bezig blijven. Kom zeker eens langs met je kinderen, je gezin, familie en vrienden. Maar de kinderboerderij is niet alleen boeiend voor kinderen en ouders, ook met de jeugdbeweging, vereniging of club … kan je er terecht.

Het project “Toerisme voor Autisme” ontwikkelde voor Kinderboerderij Mikerf een visueel stappenplannen op maat voor onze bezoekers met autisme. Dit stappenplan kan je gebruiken om een daguitstap voor te bereiden. Het stappenplan kan je hier bekijken en downloaden.

Ambachtelijke bakkers aan het werk in 2022

Van maart tot en met oktober kan eens per maand op zondag komen genieten van onze ambachtelijk gebakken broden. Heel de omgeving ruikt dan naar de bakkerij. In het bakhuis met zijn traditionele bakoven bereiden de bakkers op Mikerf de lekkerste broden: rozijnenbrood, grof brood, vlechtbrood en piotten. Vuur al je vragen af op onze bakkers en kom alles te weten over de bakkersstiel. Vanaf 12u toveren we onze eerste ambachtelijke broodjes uit de houtoven. Volg je neus 😉

Data 2022: 

  • 20 maart
  • 24 april
  • 22 mei (Schaapscheerfeest)
  • 26 juni
  • 17 juli
  •        21 augustus
  •        25 september (Oogstfeest)
  •        16 oktober

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - ambachtelijk gebakken brood

Breng een bezoekje aan de dieren!

Op kinderboerderij Mikerf kan je uitgebreid kennis maken met alle dieren. Glorie en Odessa, twee Brabants trekpaarden, varkens, schapen, geiten, kippen, en vergeet de konijntjes niet… Ze zijn allemaal te bezoeken. En als je lang genoeg blijft kan je, met een beetje geluk, zien hoe de koeien worden gemolken.

kinderboerderij2@aralea.be

Speel speel speel!

We hebben een schitterende “doe-eens-wat-avontuurlijk” speeltuin. En het is echt de moeite! Kom en speelspeelspeel! Kinderen met vuile knieën en zwarte lachende snoeten, dat is cool.

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - speeltuin traktor

Geniet van een hapje en een drankje in cafetaria Mikerf of breng je picknick mee

Heb je na afloop van al dat spelen, dieren kijken of petanquen grote honger? Je kan terecht voor een ijsje, een hapje en een drankje in de cafetaria. Je eigen picknick meebrengen kan ook. Zet je gezellig aan de picknicktafels bij de speeltuin. Maak de tafels daarna terug vrij en laat de omgeving altijd netjes achter. Zorg er voor dat alle bezoekers van deze locatie gebruik kunnen maken.  Reserveer hier alvast een plaats in de cafetaria.

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - cafetaria

De bijenhal van IFANG

Bijen zijn belangrijk voor ons! Kom alles te weten over het boeiende leven van de bijen in de bijenhal. Tijdens de maanden juni, juli en augustus is er iedere zondag tussen 2 en 5 een imker van IFANG –  www.ifang.be  – (federatie van bijenteeltverenigingen) aanwezig om vragen te beantwoorden.

Verjaardag vieren!

Is je kind jarig en wil je graag een origineel feestje organiseren? Reserveer dan een sprookjeswandeling bij de dienst toerisme van de gemeente Brasschaat of bel 03/650 03 01 . Deze sprookjesvertelling is bedoeld voor kinderen tussen 4 en 7. De wandeling begint en eindigt aan de kinderboerderij. Daarna kunnen de kinderen nog een kijkje nemen bij de dieren in de stallen. En hebben ze zin in iets lekkers, dan kunnen ze een ijsje of een pannenkoek eten. Let op! Reserveren is verplicht. Reserveer hier alvast een plaats in de cafetaria.

Heb je een vraag?

Je kan ons bellen op 03/663 77 16 of een mail sturen:
MAIL ONS

Een plaatsje reserveren in onze cafetaria?

Bel ons op 03/272 31 46 of stuur een mail:
MAIL ONS