Aralea: al ruim 40 jaar maatwerkbedrijf!

In de jaren ’70 weerklonk meer en meer de vraag naar een gepast en beschermd werkmilieu voor mensen die in het gewone arbeidscircuit geen kans kregen. En dus richtte het gemeentebestuur van Brasschaat een beschuttende werkplaats op.

Met de financiële steun van het gemeentebestuur kon de beschutte werkplaats echt van start op 1 oktober 1980. In januari 1984 verscheen in het Staatsblad de definitieve naam Aralea vzw. Frans Bellens, eredirecteur van de tekenacademie St. Michiel, ontwierp een aangepast logo. En vandaag, meer dan 4 decennia later, stellen we nog altijd mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerk. Dat is onze missie, dag na dag.

Onze missie: mee vormgeven aan een wereld waarin iedereen kan deelnemen aan de maatschappij

Wat vroeger een beschutte of beschuttende werkplaats of sociale werkplaats heette, is vandaag een maatwerkbedrijf. Ook Aralea is zo’n maatwerkbedrijf: een onderneming met als kerntaak mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt als werknemer inschakelen. (bron: https://www.socialeeconomie.be/collectief-maatwerk). Een maatwerkbedrijf ontwikkelt economische activiteiten om deze doelstelling te realiseren.

Aralea creëert tewerkstelling voor personen met een arbeidsbeperking en personen met een beperking in groenonderhoud, in onze afdeling Infra en op onze kinderboerderij Mikerf en de bijhorende cafetaria.

Aralea - groenzorg - parken

Aralea - missie en visie - opleiding

Leren en ontwikkelen in een veilige en stabiele omgeving

We bieden onze mensen een leertraject (selectie, opleiding en begeleiding) aan in een veilige, stabiele en vertrouwde omgeving. Ons doel: de beperkingen en capaciteiten van deze mensen in balans krijgen. Wie kan en wil, groeit door binnen Aralea of stroomt door naar een regulier bedrijf.

Bij Aralea hanteren we een gezond evenwicht tussen het sociale en het financiële aspect van onze onderneming. De ontwikkeling van onze werknemers staat centraal. Aralea heeft aandacht voor elk van haar werknemers, ongeacht hun mogelijkheden, geslacht, verleden, leeftijd of functie.

Onze visie

Aralea is een maatwerkbedrijf : maatwerk én bedrijf

De opdracht die we onszelf geven is Waarde(n)vol werk creëren dat deel uitmaakt van het dagelijkse maatschappelijke leven. Werk op maat voor mensen met een beperking en/of met een beperking tot de arbeidsmarkt. Maar evenzeer is Aralea een echt bedrijf: wij bieden volwaardige diensten en producten aan op een concurrentiële manier. Aralea gaat voor SAMEN GROEIEN vanuit RESPECT en MENSELIJKHEID, in VERTROUWEN en met ONDERNEMINGSZIN.

Aralea is flexibel

Wij reageren snel en accuraat op vragen van klanten en medewerkers. Evoluties in onze sector volgen wij op de voet.

Aralea is innovatief

Wij hebben oog voor nieuwe tendensen in de sector. We streven ernaar om zowel op het vlak van personeelsbeleid als op het vlak van materialen en methodes deze nieuwe evoluties te integreren in onze werking.

Aralea is uw partner

Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor uw vragen. Ons dienstenpakket is gebaseerd op service, kwaliteit, vertrouwen, betrokkenheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en lokale samenwerkingsverbanden.

Aralea zet haar medewerkers ten volle in voor een volwaardige plaats in de maatschappij

We zetten de capaciteiten van onze medewerkers ten volle in en verlonen hen optimaal zodat ze een volwaardige plaats innemen in de maatschappij.