Op Kinderboerderij Mikerf heeft men duidelijk niet stilgezeten tijdens de Corona-periode. In een paar maanden tijd is er een prachtige moestuin uit de grond verrezen waar bezoekers hun hart voor de natuur kunnen bij ophalen.

Deze welgekomen toevoeging maakt de boerderijbeleving helemaal compleet. Naast een bezoekje aan de dieren, laat de Mikerf je vanaf nu ook kennismaken met ecologische landbouw en al het lekkers dat daaruit voortgroeit.

VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) vzw en de Kinderboerderij Mikerf slaan met dit project de handen in elkaar om hun liefde voor de natuur door te geven én bovenal een zaadje te planten in het bewustzijn van de bezoeker. Het investeren in en respecteren van de natuur is immers van cruciaal belang om de aarde leefbaar door te geven aan onze kinderen.

De tuin is een kijk- en leertuin waar de VELT-vrijwilligers hun ervaring delen met de bezoekers, voor het onderhoud en het oogsten worden ze ondersteund door de medewerkers van de boerderij, evenals krijgen zij de nodige bijscholing. Steel met je ogen dus zoveel je wil, maar respecteer het vele werk van onze tuiniers en pluk aub geen groenten.

Onze “vers van het veld” groentjes zullen elke woensdag en vrijdag te koop worden aangeboden in het boerderijwinkeltje.

Hopelijk mogen we jullie snel verwelkomen in de Mikerf moestuin en beginnen je vingers te kriebelen om zelf aan de slag te gaan.

Kinderboerderij Mikerf & VELT bundelen hun krachten met een educatieve moestuin voor jong & oud.

Kinderboerderij Mikerf en VELT bundelen hun krachten met een educatieve moestuin voor jong & oud © Tom Van Deuren