De lente is in het land en de gin is niet meer weg te denken van de terrasjes. Wat begon als hype, is ondertussen een vaste trend geworden. Ook boerderij Mikerf lanceert nu haar eigen hoeve-gin. De boerderij ontwikkelde een gin met een uniek kruidenmengsel. Ze deed dit samen met Thomas Cuyvers van Sterkstokers. De hoofdtonen van kamille, rozemarijn, netels, laurier en vlierbloesem uit de tuin van de boerderij zorgen voor een kruidig en floraal aroma.

 

Op enkele dagen na opende Mikerf twee jaar geleden haar eigen cafetaria. De blikvanger was het huisgemaakte hoeve ijs met een recept van Johan Segers van Het Fornuis. Ondertussen is de cafetaria van Mikerf een gevestigde waarde geworden voor fietsers, wandelaars en andere bezoekers van de boerderij die een gezellige middag willen doorbrengen in een groene oase. Peter Pittevils, algemeen directeur van Aralea vzw, de organisatie waar Mikerf deel van uitmaakt, vertelt ons hoe het idee van de eigen gin ontstaan is: “In de missie en visie van onze organisatie staat dat wij innovatief werken. Daaruit vloeit ook dat we inspelen op de actualiteit en op nieuwe trends in de maatschappij. Zo ontstond het idee om met onze eigen kruiden een kwaliteitsgin op de markt te brengen. We hopen dat u zowel op onze boerderij als thuis kan genieten van deze lekkere drank.”

 

De smaak

“Alle ingrediënten worden mee gedestilleerd, wat de harmonisatie van de aroma’s ten goede komt”, vertelt Thomas Cuyvers van Sterkstokers, de partner van Mikerf voor het ontwikkelen van deze gin. “Bovendien zorgt het gebruik van verse kruiden uit de tuin van de boerderij voor een frisse toets”. Kamille, vlierbloesem, rozemarijn, netels en laurier vormen samen de basistonen van deze nieuwe gin.

 

Heerlijk verse hoeveproducten

Op Mikerf kan je ook heel wat andere verse hoeveproducten aankopen die op de boerderij gemaakt worden. Zo kan je op de boerderij verse zuivelproducten kopen die bereid worden van de melk van de koeien op de boerderij, zoals het ambachtelijke hoeve-ijs, platte kaas, rijstpap, boter en yoghurt. En ook voor producten die gemaakt worden van het fruit, de groenten en kruiden van de boerderij, zoals verse soep, gelei, confituur, appelsap, kruidenazijn en kruiden, kan je op Mikerf terecht.

Tot slot kan je op de feesten – en op elke derde zondag van de maand – ook aanschuiven voor een heerlijk vers, ambachtelijk gebakken brood. Dit brood wordt bereid door de bakkers van Mikerf, in de eigen traditionele houtoven.

 

Schaapscheerfeest

Kom op zondag 21 mei naar het Schaapscheerfeest op boerderij Mikerf en kom als eerste proeven van deze kruidige gin! Een bezoekje aan dit boerderijfeest is volledig gratis!

 

De gin van Mikerf wordt met een aangepaste tonic geserveerd in onze cafetaria en is ook verkrijgbaar flessen van 200ml en 700ml