//Kinderboerderij Mikerf organiseert het Oogstfeest op zondag 17 september

Kinderboerderij Mikerf organiseert het Oogstfeest op zondag 17 september

Op zondag 17 september organiseert Kinderboerderij Mikerf traditiegetrouw het Oogstfeest. Tijdens dit feest wordt de oogst uit de moestuin en de boomgaard binnengehaald en verkocht. Je kan er kennismaken met de verse producten van de boerderij en het versgebakken brood uit de houtoven.

 

Het Oogstfeest is een jaarlijkse traditie op de boerderij. Je kan die dag op Mikerf terecht voor allerhande verse boerderijproducten. Zo kan je heel wat verse koemelkproducten aankopen die op de boerderij gemaakt worden, zoals het verse hoeve-ijs, maar ook platte kaas, boter en yoghurt. En ook producten die gemaakt worden van het fruit, de groenten en de kruiden van de boerderij, zoals vers appelsap, gelei en kruiden, kan je die dag op Mikerf terecht. Het paradepaardje van Mikerf is de verse hoeve-gin, die in het voorjaar gelanceerd werd en die je echt eens geproefd moet hebben!

Uiteraard kan je die dag ook aanschuiven voor een heerlijk vers, ambachtelijk gebakken brood. Dit brood wordt bereid door de bakkers van Mikerf, in de eigen traditionele houtoven.

 

Er valt echter nog heel wat te beleven op de boerderij die dag! Jong en oud kunnen er kennismaken met de verschillende ambachten (tingieten, boekbinden, kalligrafie). De kinderen kunnen hun hart ophalen bij de mooie vertellingen of met een activiteit van de natuurverenigingen. Met de huifkar kom je vlot van de ingang van het park naar de boerderij. Alsook de bakfiets zorgt voor transport van je boodschappen.

De imkers van Ifang geven die dag ook graag een woordje uitleg in de bijenhal.

Voor de juiste sfeer zorgt muziekgroep “Piroska”

 

Een bezoekje aan dit boerderijfeest is bovendien volledig gratis!

 

Praktisch:

Zondag 17 september van 14u tot 17u

Kinderboerderij Mikerf

Mikhof 25

2930 Brasschaat

 

Gratis toegang

Door |2017-08-25T13:11:02+00:00augustus 22nd, 2017|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Kinderboerderij Mikerf organiseert het Oogstfeest op zondag 17 september