Kinderboerderij Mikerf organiseert op zondag 26 mei traditiegetrouw het Schaapscheerfeest. Die dag valt er heel wat te beleven op de boerderij. Niet alleen worden de schapen dan geschoren, je kan er ook heel wat ontdekken over schapen, over het verwerken van de wol en je kan aanschuiven voor een gamma aan heerlijke hoeveproducten.

 

Heb je al eens gezien hoe een schaap geschoren wordt of hoe een kudde schapen bijeengedreven wordt door de schaapsherder en zijn hond? Of ben je nieuwsgierig hoe we wol verven, wol spinnen of vilten  en breien? Dat en heel veel meer kan je ontdekken op het Schaapscheerfeest op Kinderboerderij Mikerf! Je kan zelfs een handgemaakt wollen tapijt aankopen uit het eigen atelier van Mikerf.

Tijdens het Schaapscheerfeest kan je ook heel wat verse boerderijproducten aankopen, zoals platte kaas, boter, yoghurt, geperst appelsap en gelei… Je kan ook proeven van het hoeveroomijs gemaakt van de verse melk van de koeien en voor de ouders is er Gin gemaakt van kruiden van de boerderij.

Tot slot kan je die dag ook aanschuiven voor een heerlijk vers, ambachtelijk gebakken brood. Dit brood wordt bereid door de bakkers van Mikerf, in de eigen traditionele houtoven.

Een bezoekje aan dit boerderijfeest is bovendien volledig gratis!

Praktisch:

Zondag 26 mei van 14u tot 17u

Kinderboerderij Mikerf

Mikhof 25

2930 Brasschaat

 

Gratis toegang

 

Ben je de trotse eigenaar van één of meerdere schapen en wil je die vakkundig laten scheren? Schrijf je in op het nummer 03 663 77 16 of mail naar kinderboerderij@aralea.be. Dit kost 10 euro per schaap.