Naar jaarlijkse traditie wordt de zomer op kinderboerderij Mikerf afgesloten met het feest van Sint–Maarten. Dit vindt steeds plaats op 11 november. Deze patroonheilige staat voor warmte, verbondenheid en delen. Deze waarden staan dan ook centraal tijdens dit uitermate gezellige boerderijfeest.

De winter staat voor de deur en de oogst is binnen. Enkel de bieten liggen nog te wachten op het veld. Ze wachten op de kinderen (en ouders) die er mooie bietenlampionnen van zullen maken op zondag 11 november 2018. Ook jij kan meedoen!

Wanneer de avond valt (17u15) maken we met onze bietenlampion in de hand een boswandeling op zoek naar Sint-Maarten. De patroonheilige zal ons na de wandeling uitnodigen om samen het “einde-zomervuur” aan te steken. In de warmte van het vuur deelt hij aan alle kinderen wafels en chocomelk uit.

Wil jij er ook graag bij zijn? De wandeling staat open voor iedereen. Voor de workshop “bieten uithollen” dien je wel in te schrijven.

 

Praktisch:

Wanneer? Op zondag 11 november 2017

15u30 – 16u – 16u30       bieten uithollen op de boerderij, beperkte plaatsen, inschrijven is noodzakelijk! Dit kan via evelien_mikerf@outlook.com

à biet + kaars + ijzerdraad: 3.00€

à werkmateriaal voor het uithollen zelf meebrengen

17u15      vertrek bietenwandeling (gratis, iedereen welkom)

17u45     St-Maarten ontvangt de kinderen, ontsteekt het einde-zomervuur en deelt wafels en chocomelk uit voor alle kinderen

Maak je eigen lampion!

Je kan ook een biet komen ophalen om thuis zelf de biet uit te hollen en er een lantaarn van te maken (€1,50 per biet, + kaarsje en ijzerdraad (€1.50)). Afhalen kan tussen 5 en 9 november van 9u tot 16u.

Met een andere, eigen lampion ben je uiteraard ook meer dan welkom op de wandeling!

Waar? Op Kinderboerderij Mikerf – Mikhof 25, 2930 Brasschaat

Gratis toegang