Op woensdag 8 maart vond de opening plaats van een natuurlijk speelpad dat maatwerkbedrijf Aralea vzw aangelegd heeft op uitnodiging van Gemeente Brasschaat. Het speelpad, volledig aangelegd met duurzaam hout, ligt in het speelpleintje in De Aard. Het lintje werd doorgeknipt door burgemeester Koen Verberck en enkele kinderen uit de buurt. Kinderboerderij Mikerf zorgde voor een lekkere beker warme chocomelk en een stuk cake voor alle bezoekers van het speelpad op deze druilerige woensdagmiddag.

Het speelpad werd dit voorjaar door maatwerkbedrijf Aralea vzw aangelegd. Wat in eerste instantie een eenvoudig natuurlijk pad was, werd een creatief uitgewerkt natuurlijk pad met de nodige uitdagingen en hellingen.

Michaël Scraeyen (Afdelingsverantwoordelijke Groen Aralea): “De jeugddienst van Brasschaat wist dat we eerder al in Mechelen een natuurlijk pad aangelegd hadden en vroeg ons om een ontwerp uit te tekenen voor een pad in De Aard. Na de goedkeuring van dit ontwerp lag de uitwerking ervan volledig in handen van onze mannen op het veld en kreeg het basisontwerp een extra dimensie door de creativiteit van onze collega’s.”