‘No steps, no glory’ is dé 10.000-stappenclash voor bedrijven. Uit 28 deelnemende bedrijven kroonde Aralea zich tot winnaar. Ze mogen zich 6 maanden lang het fitste bedrijf van Vlaanderen noemen.

Een actieve levensstijl – ook op het werk – zorgt op termijn voor minder ziekteverzuim en stress, meer werkefficiëntie, productiviteit, creativiteit en nog veel meer. Deze wedstrijd, onder leiding van coach Bruce, motiveert werknemers om meer te bewegen tijdens, voor en na het werk. Bedrijven organiseerden tijdens de herfstclash lunchwandelingen, rechtstaand werken en vergaderen, beweegsessies,…

Aralea vindt gezondheid en beweging belangrijk. Maar liefst 148 personeelsleden deden mee en droegen 4 weken lang een stappenteller. Ze stapten tijdens de drie competitieweken 18.482 km. Goed voor een virtuele trip naar Nieuw-Zeeland. Met een gemiddelde van maar liefst 13.449 stappen per dag wonnen zij de strijd. Hilton Antwerp Old Town en ABN AMRO werden 2e en 3e met respectievelijk 13.384 en 12.335 stappen per dag, per deelnemer. Het was spannend, maar Aralea gaat trots lopen met de titel van meest fitte werkplek van Vlaanderen!

De medewerkers van Aralea zijn tevreden met het behaalde resultaat. Ilse Tuymans, preventie-adviseur van Aralea. blikt terug: “We hebben letterlijk de zolen van onze schoenen gelopen om de straten, parken en terreinen netjes te houden. En ook buiten de werkuren zijn we sportief uit de hoek gekomen. Enkele collega’s van onze kinderboerderij ruilden bijvoorbeeld hun fiets in voor een wandeling van de bushalte naar het werk, om zo dagelijks 6 kilometer extra te stappen.”

Ook de 27 andere deelnemende bedrijven waren enthousiast over het project. Bedrijven die de wisselbeker ook eens willen veroveren, kunnen tijdens de lenteclash in 2018 meedingen naar de titel van het fitste bedrijf. Meer informatie vind je binnenkort op www.nostepsnoglory.be.

Praktische info prijsuitreiking

Aralea, de Vlaamse Logo’s, Provikmo en het Vlaams Instituut Gezond Leven nodigen je van harte uit om de uitreiking bij te wonen. De hoofdprijs en wisselbeker overhandigt coach Bruce in levenden lijve. Uiteraard zet hij de werknemers nog eens in actie met een bewegingstussendoortje.

  • Wanneer? Vrijdag 17 november 2017 om 15u30
  • Waar? Aralea, Gemeentepark 6, 2930 Brasschaat