Op daguitstap 2018-03-30T18:28:21+00:00

Op daguitstap naar de kinderboerderij.

Op de kinderboerderij kan je makkelijk een hele dag bezig blijven. Kom zeker eens langs met je kinderen, je gezin, familie en vrienden. Maar de kinderboerderij is niet alleen boeiend voor kinderen en ouders, ook met de jeugdbeweging, vereniging of club … kan je er terecht.

Ambachtelijke bakkers aan het werk in 2018

Van maart tot en met oktober kan je elke 3de zondag van de maand komen genieten van onze ambachtelijk gebakken broden. Heel de omgeving ruikt dan naar de bakkerij. In het bakhuis met zijn traditionele bakoven bereiden de bakkers op Mikerf de lekkerste broden: rozijnenbrood, grof brood, vlechtbrood en piotten. Kom kijken in het atelier en vraag gerust alles wat je wil weten ivm de bakkersstiel.  In april zijn de bakkers er, zeer uitzonderlijk, de 4de zondag van de maand.

Ze zijn er op

  • 18 maart
  • 22 april
  • 27 mei ( Schaapscheerfeest )
  • 17 juni
  • 15 juli
  • 19 augustus
  • 16 september ( Oogstfeest )
  • 21 oktober

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - ambachtelijk gebakken brood

Om 11.30u komen de eerste broden uit de oven. Heel de zondag kan je op vermelde tijden brood kopen.

Breng een bezoekje aan de dieren!

Op kinderboerderij Mikerf kan je uitgebreid kennis maken met alle dieren. Het Brabants trekpaard, varkens, schapen, geiten, kippen,… ze zijn allemaal te bezoeken. En als je lang genoeg blijft kan je, met een beetje geluk, zien hoe de koeien worden gemolken.

kinderboerderij@aralea.be

Speel speel speel!

De speeltuin is tijdens de paasvakantie afgesloten . Deze wordt helemaal vernieuwd. Het wordt een schitterende “doe-eens-wat-avontuur” speeltuin. Door de kijkspleetjes van de afsluiting kan je de machines en de mannen van Aralea aan het werk zien. Vrieskou en regen hebben ervoor gezorgd dat het wat langer gaat duren. Maar het komt in orde. En het gaat de moeite zijn! Nog even geduld aub.

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - speeltuin traktor

Geniet van een hapje en een drankje in cafetaria Mikerf of breng je picknick mee

Heb je na afloop van al dat spelen, dieren kijken of petanquen grote honger? Je kan terecht voor een ijsje, een hapje en een drankje in de cafetaria. Je eigen picknick meebrengen kan ook. Maak gebruik van de picknicktafels bij de speeltuin. Zorg er wel voor dat alle bezoekers van deze locatie gebruik kunnen maken. Maak de tafels na gebruik vrij en laat de omgeving altijd netjes achter. Reserveer hier alvast een plaats in de cafetaria.

Aralea - Kinderboerderij Mikerf - cafetaria

De bijenhal van IFANG

Bijen zijn belangrijk voor ons! Kom alles te weten over het boeiende leven van de bijen in de bijenhal. Tijdens de maanden juni, juli en augustus is er iedere zondag tussen 2 en 5 een imker van IFANG –  www.ifang.be  – (federatie van bijenteeltverenigingen) aanwezig om vragen te beantwoorden.

Verjaardag vieren!

Is je kind jarig en wil je graag een origineel feestje organiseren? Reserveer dan een sprookjeswandeling bij de dienst toerisme van de gemeente Brasschaat of bel 03/650 03 01 . Deze sprookjesvertelling is bedoeld voor kinderen tussen 4 en 7. De wandeling begint en eindigt aan de kinderboerderij. Daarna kunnen de kinderen nog een kijkje nemen bij de dieren in de stallen. En hebben ze zin in iets lekkers, dan kunnen ze een ijsje of een pannenkoek eten. Let op! Reserveren is verplicht. Reserveer hier alvast een plaats in de cafetaria.

Gooi een balletje!

Altijd fijn om een balletje te gooien op onze petanquebanen! Breng wel je eigen petanqueballen mee en vlieg erin!

Heb je een vraag?

Je kan ons bellen op 03/663 77 16 of een mail sturen:
MAIL ONS

Een plaatsje reserveren in onze cafetaria?

Bel ons op 03/272 31 46 of stuur een mail:
MAIL ONS